Vinterhage og veranda

kontakt oss

Vinterhage og Veranda fra Utecomfort

Det er mange nordmenn som drømmer om å bygge en vinterhage som kan brukes hele året.

En vinterhage kan betegnes som en hagestue som er godt isolert i både gulv og vegger.

Dette for at du skal nyte å ha et ekstra uterom tilgjengelig uavhengig av hvilke temperaturer og værforhold det er utendørs.

Med gode og komfortable møbler og et godt sollys i vinterhagen er du sikret et ekstra uterom om du venter gjester.

Her kan du beholde varmen hele året enten om du vil lese en god bok eller slappe av sammen med venner og familie.

bli kontaktet

Vinterhage | Veranda

Se alle produkter

Markiser

Lapure

Lameltak

Skye

Lameltak

Camargue

Vinterhage brukes hele året

En vinterhage er gjerne plassert inntil boligen eller frittstående i hagen. Denne praktiske terrasseløsningen gjør at du kan nyte sommeren enda lengre. En vinterhage kan bygges ved blant annet bruk av isolerte vinduer som kan skyves til side ved behov. Du kan derfor åpne vinduene på sommerstid slik at vinterhagen kan brukes som en åpen terrasseløsning.

Bruken av vinduer gjør at du kontinuerlig får sollys inn i vinterhagen. Dette er en egenskap som gjør at du oppnår en lys og sommerlig atmosfære hele året. I vinterhagen kan du installere strøm slik at du kan bruke både elektriske apparater og TV. Du kan derfor bruke en vinterhage til hverdags og til fest.

Design og størrelse

Før du begynner arbeidet med å bygge deg en stilfull vinterhage er det viktig at du tar mål og beregner hvor stor du ønsker at vinterhagen skal være. Det er her viktig å ta hensyn til hvor på tomten du ønsker å bygge det nye uterommet. Du kan også plassere den vegg i vegg med boligen. Du kan da få en bedre isoleringseffekt.

Vinterhagene som tilbys i Norge er tilpasset norske værforhold for å oppnå en god nok kvalitet på byggverket. Du kan tilpasse vinterhagen din etter både mål, farge og design. Det finnes mange materialtyper og farger å velge mellom. Du bør også ta høyde for om du ønsker å benytte deg av materialer som i større grad er vedlikeholdsfrie.

Solid og isolert gulv

Nå du skal bestemme deg for hvilken vinterhage du skal bygge er det viktig å velge riktig gulv. Mange velger å bygge vinterhagen i relasjon med terrassen og bygger gjerne inn terrassen først. Derimot er det ikke isolasjon i et terrassegulv. Du må derfor gjerne etterisolerer og forsterke terrassegulvet for å oppnå ønsket isoleringseffekt.

Derfor er det viktig at du begynner planleggingen allerede før du bygger terrassegulvet. Kanskje er det mulig å plassere vinterhagen frittstående fra huset i stedet. Ved å planlegge godt vil du få til å bygge en vinterhage som tilfredsstiller dine  behov. Du kan i utgangspunktet både isolere og integrere gulvvarme i vinterhagens gulv.

Vinterhage med isolerte vegger

Før du bestemmer deg for hvilken type vinterhage du skal investere i er det viktig at du lager deg en oversikt over hvilke behov du har. Du kan tilrettelegge hver enkel del av vinterhagens funksjoner slik at dine behov dekkes fullt ut. En vinterhage er mer isolert enn en klassisk pergola eller hagestue som kan brukes når det er været er bra.

For at du skal kunne benytte deg av uterommet ditt hele året bør du vurdere hvilke vegger du skal benytte deg av. Du kan fint bruke vanlige vegger i kombinasjon med isolerte vinduer. Du kan også velge å bare bruke isolerte vinduer og rammeverk for å gjøre uterommet så lyst som mulig.

Isolerte vinduer og glass

Det er stadig flere nordmenn som velger å bygge en vinterhage i nær tilknytning til bolig eller fritidseiendom. En vinterhage kan være en dyr investering. Derimot kan du spare mye dersom du velger rimelige og praktiske løsninger. Dersom du bygger en vinterhage ved bruk av isolerte glass vil solen skinn gjennom og avgi både lys og varme.

Det finnes ulike typer glass som kan brukes som vinduer, tak og vegger i en vinterhage. Du kan velge glass som både regulerer varmen og kulden ved å kontrollere hvor mye sollys som slippes inn til enhver tid.  Glass som benyttes i en vinterhage må være godt nok isolert til å holde på varmen selv på vinteren.

Sterkt og funksjonelt tak

Allerede før du bygger vinterhagen er det viktig at du planlegger hvilket tak du ønsker å bruke i vinterhagen. Ved å velge riktig tak får du et godt utbytte av solens naturlige varme og lyseffekter. Du kan også benytte deg av isolert glass og vinduer for å få maksimalt lys inn selv på vinterstid.

I relasjon med tak og bruk av glass er det også viktig å ta hensyn til hvilken solskjerming du skal benytte. Du vil få en god ventilasjon på varme sommerdager dersom du kan åpne et takvindu. Taket bør også være solid nok til å kunne håndtere regn og snø når været er på sitt verste.

Flott og effektiv solskjerming til vinterhage

Dersom du velger å bygge din vinterhage ved å bruke mye glass bør du vurdere hvilken solskjerming du ønsker å benytte deg av. Det finnes mange funksjonelle og praktiske løsninger i det norske markedet. Du kan benytte deg av både lamelltak og markiser for å oppnå best effekt både på sommer og vinterstid.

Det kan også være nødvendig å montere solskjerming på vinduer og glassvegger. Det finnes utrolig mange gode løsninger alt etter hvilken prisklasse og funksjoner du er på jakt etter. Enkelte løsninger gir deg muligheten til å regulere solskjermingen med en fjernkontroll. Du kan slik regulere eventuelle markiser og lameller for at det skal slippes mer sollys inn i pergolaen.

Behagelig innetemperatur 

En vinterhage skal opprettholde riktig innetemperatur hele året. I vinterhalvåret kan det være vanskelig å opprettholde en behagelig innetemperatur. Det er derfor viktig at du setter deg inn i hvilke alternativer som kan benyttes om du ønsker en oppvarmet  effekt. I tillegg til isolasjon og soloppvarming er det mulig å benytte elektrisk oppvarming.

For å oppnå en riktig oppvarmingseffekt kan du effektivt benytte deg av en terrassevarmer. Dette er en form for en varmelampe som kan monteres forsvarlig i vinterhager, hagestuer og på terrasser. En terrassevarmer leveres i flere ulike varianter og kan brukes til mange ulike formål alt ettersom hvilket behov du har.

Trendy innredning til vinterhage

En stilfull vinterhage gjør seg godt i forbindelse med boligen og på tomten. Dette er et uterom du absolutt vil få mye glede av i mange sammenhenger hele året. Her kan du slappe av og nyte tiden alene eller sammen med venner. Du kan innrede vinterhagen som en ekstra spisestue eller som en stue med en sofagruppe.

Vinterhagen kan innredes etter alle kunstens regler ved å la deg inspirere av trender og design som er i tiden. Mange velger derfor å benytte seg av en løsning der et utekjøkken eller en annen form for kjøkkenløsning er integrert i vinterhagen. Du kan også innrede vinterhagen med en lekker belysning for å få den riktige stemningen.

Vinterhage er et flott uterom hele året

En vinterhage fungerer som et flott og funksjonelt uterom hele året. Med god nok isolasjon og riktig belysning vil du få maksimalt utbytte av ditt uterom. Du kan med fordel benytte deg av eksklusive innredninger der utemøbler og spisebord danner en fin ramme rundt sosiale sammenkomster. For å få riktig stemning kan du installere en biopeis.

kontakt