Nyt uteplassen med Pergola

Pergola er en italiensk terrasseløsning som stadig er å se i norske hager.

Denne terrasseløsningen er ofte kjennetegnet ved at den også består av tak og vegger. En flott pergola er ikke bare et blikkfang, men har også praktiske funksjoner.

Opprinnelig er pergola en form for terrassetak som ble brukt i Italia for å oppnå ønsket solskjerming på varme dager, og nå bygger norske livsnytere pergola som aldri før. Du kan derfor finne funksjonelle og flotte pergolaer i mange varianter og prisklasser.

Lurer du om pergola er søknadspliktig i din kommune kan du finne det ut gjennom å lese guiden vår: Er pergola søknadspliktig?

Kontakt Oss 66101420

Varianter av Pergola

Renson pergola Algarve Classic fra Utecomfort AS i Oslo og Akershus, Norge

Pergola med lameltak

Et flott utvalg av lamelatak finner du her.

Pergola Lamelltak

pergola foldetak

Pergola med foldetak

Utforsk herlige pergola med foldetak her.

Pergola Foldetak

zip screen

Pergola markiser

Effektiv beskyttelse for vind og vær.

Pergola markiser

pergola i tre

Pergola i tre

Flotte & tidløse design i tre finner du her

Pergola i tre

 

Hva er en pergola?

I Norge er det vanlig å ha en pergola i hagen for å kunne nyte late sommerdager selv om været tilsier regn og vind. Selv om nordmenn allerede har tatt pergola til seg, har løsningen sitt utspring i Italia. Opprinnelig er en pergola en form for terrassetak som ble benyttet i Italia for å oppnå solskjerming. I utlandet kan du ofte finne pergolaer som er bygget nettopp for å oppnå skygge for solen på varme dager.

En flott pergola kan bygges i mange varianter og med mange typer materialer. Det finnes utallige muligheter om du ønsker å bygge en pergola i din egen hage.  I Norge benyttes det ofte praktiske løsninger på både tak og vegger. I tillegg til å benytte harde materialer som glass og treverk lages pergolaer i dag også ved bruk av lameller og duk. Om du bestemmer deg for å bygge en pergola i hagen vil du erfare at pergolaen kan benyttes til både sene grillkvelder og som et uterom om sommeren.

Pergola før og nå

Som nevnt er den norske pergolaen inspirert fra Italia og andre varme land som nordmenn gjerne besøker i sommerferien. Opprinnelig er en pergola en slags gang uten tak der bare treverk danner rammeverket. Eldre pergolaer finner du gjerne i italienske og spanske parker der de brukes som rammeverk for vegetasjon som slyngplanter, blomster og klatreplanter.

Å bygge en pergola er i utgangspunktet en både rimelig og enkel løsning der man raskt kan oppnå ønskelige bruksområder. I dag kan du også finne pergolaer i den moderne arkitektur selv i store byer rundt om i verden.

Moderne pergolaer danner i dag ofte rammen for et ekstra uterom der den gjerne fungerer som både kjøkken og utendørs stue. I Norge velger vi ofte å dekke til både vegger og tak slik at vi kan benytte pergolaen både om sommeren og på vinterstid.

Det finnes ingen begrensninger for om en pergola passer inn i den opprinnelige arkitekturen som allerede eksisterer på tomten. Når du først har bestemt deg for å bygge en pergolaløsning kan du variere både form og design slik du selv ønsker. Det finnes i dag mange eksempler på der det opprinnelige treverket er byttet ut med andre typer materialer.

Den nye trenden

pergola

Stadig flere nordmenn drømmer om å bygge en pergola i hagen og slik få muligheten til å nyte et ekstra uterom. Drømmen om en pergola i hagen kan kanskje relateres til nordmenns reisevaner der de gjerne tar med seg inspirasjon fra utlandet. Pergolaen gir deg definitivt gode muligheter til å forlenge sommeren i forhold til norske værforhold slik at du kan nyte et ekstra uterom.

Selv om det er mulig å oppnå en drøm om en pergolaterrasse i uteområdet er det flere aspekter som må vurderes før man velger hvilken løsning som passer best. Først og fremst må du ta stilling til hvor pergolaen skal plasseres. Deretter må du ta stilling til både design og ikke minst til hvilke materialer som skal benyttes.

I dag er det utrolig mange flotte pergolaer å finne rundt om i norske hager. Det er bare finansiering og plass som setter grenser til hvordan en pergola kan bygges. Det er fullt mulig å tilpasse en pergolaløsning til både en tradisjonell og moderne arkitektur.

For å oppnå det beste resultatet er det gjerne aktuelt å søke rådgivning hos en arkitekt eller andre profesjonelle aktører som kan bistå deg i planleggingen. Under planleggingen er det også nødvendig å ta hensyn til bruksområde og utsmykning i form av farger og design.

Bygg din egen pergola

Om du ønsker å bygge din egen pergola er det viktig å først undersøke om du behøver å levere inn en byggesøknad. Plasseringen av pergolaen må derfor vurderes i forhold til både tomt og nærmeste naboer. I denne prosessen kan det være lurt å rådføre seg med profesjonelle aktører som kan gi deg de anbefalingene som er nødvendig.

Når byggesøknaden er innvilget kan du begynne å bygge din nye utendørs stue. Dette er en spennende prosess der du i utgangspunktet står fritt i forhold til design og utforming så fremt at du overholder retningslinjene som er innvilget i byggesøknaden.

Ved bygging av en pergola er det viktig å gå til innkjøp av materialer i god kvalitet og som er tilpasset for utendørs bruk. I tillegg er det viktig å bestemme deg for hvordan du skal utforme både vegger og tak. Her kan du velge mellom utrolig mange gode alternativer som blant annet lamelltak, foldetak og pergolamarkiser.

Med værbestandige og motoriserte tak kan du tilpasse din pergola i forhold til værforhold. Ved bruk av materialer som lamelltak og foldetak vil du enkelt kunne lage din egen uteplass som kan benyttes uten tak og vegger om sommeren.

Tidløst design

Renson PERGOLA LAGUNE, består av aluminiumsstruktur med integrert Fixscreen-teknologi. Solavskjermingen er fullstendig integret. Det er fin løsninger for hage, uteplassen og terrasse design og inspirasjon, lar deg kontrollere innstrengning av sollys. UTEcomfort AS er importør og forhandler av Renson produkter i Oslo, Norge leverer alle typer RENSON motorisert og modern i premium klasse pergola, solskjerming, screen og tak. UTEcomfort AS sammarbeide med TREST entreprenør AS kan installere pergola LAGUNE og solskjerming til privatboliger i oslo og akershus, norge. Velkommen www.utecomfort.no eller www.trest.no

Når du skal planlegge ditt nye uterom er det viktig at du velger et design som er tidløst i forhold til resten av byggestilen som allerede befinner seg på tomten. Det er også vesentlig at pergolaen bygges slik at den raskt kan tilpasses endringer som kanskje er nødvendig å utføre i fremtiden.

Om du velger å benytte deg av en tradisjonell konstruksjon kan du med fordel tilpasse designet ved bruk av andre stilfulle materialer. Det kan også være en fordel å vurdere hvilke materialer og design skal benyttes i forhold til lysforhold. Dette da sollys kan benyttes som en lyskilde og ikke minst gi innbydende effekter om du ønsker å benytte pergolaen på kveldstid.

Du vil oppnå fordeler om du tar forbehold om lysforhold og andre naturlige elementer i naturen og i miljøet rundt der din nye pergola skal bygges. Riktige lyskilder vil kunne danne den koselige atmosfæren som mange nordmenn er på jakt etter. Det er også viktig å huske på at lysforholdene endrer seg i forhold til sesong og værforhold.

Det er mye som kan avgjøres ved å bytte ut ulike materialer i uterommet. Om du velger å benytte deg av myke materialer vil du kunne oppnå et mykere uttrykk enn ved bruk av harde materialer. Bruk av et motorisert tak vil påvirke lysforholdene på en annen måte enn ved bruk av eksempelvis lamelltak.

Hvilke variant passer deg best?

Det finnes utrolig mange muligheter om du skal bygge din egen pergola. Om du skal finne ut hvilken løsning som passer deg og ditt bruksområde best, kan du hente inspirasjon fra andre norske hager som ligger i nærheten av der du bor. Hvordan du velger å bygge din pergola bør også vurderes ut fra om den skal plasseres i omgivelser som ligger nært sjø eller vann.

Det an være praktisk om pergolaen bygges i gåavstand til kjøkken eller andre rom i din bolig som du ofte benytter. Det er viktig å vurdere praktiske løsninger i forhold til hvilke tak og vegger som du ønsker å benytte.

Det finnes mange flotte og praktiske løsninger som kan benyttes ved bygging av pergola. En praktisk løsning er å velge motoriserte løsninger til både tak og vegger. En pergola kan også bygges inn ved hjelp av glass, treverk og betong. For best resultat kan du også vurdere ulik belysning som eksempelvis led-belysning.

Led-lys er en sikker kilde til utendørsbruk og kan monters på ulike måter for å oppnå best mulig effekt. Du kan her velge mellom elegante lineære lys eller tradisjonelle spotter. Begge lyskilder vil gi variasjoner i forhold til de materialene som du har valgt å benytte på tak og vegger.

Et flott alternativ til uterom!

Om du velger å bygge en pergola vil du garantert oppleve å få et flott uterom som kan benyttes til mange ulike anledninger. Med god isolasjon og flotte lysforhold kan en pergola benyttes både om sommeren og på vinterstid.

Stadig flere nordmenn velger å bygge en pergola for å få muligheten til å tilbringe mer tid utendørs med familie og venner. Med riktig belysning vil et slikt uterom gi et godt inntrykk i en hage. 

Med en pergola er du sikret en terrasseløsning som med riktig design og utforming er et flott blikkfang i et hvert uteområde. I ditt nye uterom kan du nyte sene sommerkvelder med grillmat og sosialt samvær. Om du isolerer godt vil du også kunne nyte uterommet på vinterstid.

Om du er usikker på hvilken type pergola som passer best for deg og ditt formål, anbefales det at du tar kontakt med en profesjonell aktør på området.

Leveranseområder Pergola: Oslo, Akershus, Buskeurd, Vestfold, Agder

Utecomfort leverer Pergola i Oslo og omegn, samt Akershus, Buskerud og hele Vestfold og Agder Du må gjerne ta kontakt med oss vedrørende spørsmål om vi kan levere til deg.

Oslo

Vi leverer i hele Oslo, blant annet: Grunderløkka, Sagene, Frogner, Vestre aker, Nordre aker, Bjerke, Grorud, Stovner, Alna, Østensjø, Nordstrand, Søndre Nordstrand og Marka.

Akershus

Vi leverer i hele Akershus herunder blant annet: Asker, Sandvika, Lillestrøm, Strømmen, Lørenskog, Kolbotn, Oppegård, Jessheim, Ski, Drøbak, Aurskog-høland, Bærum, Enebakk, Fet, Frogn, Gjerdrum, Hurdal, Nannestad, Nesodden, Nittedal, Skedsmo, Rælingen Nesoddtangen, Langhus, Råholt, Ås, Fetsund, Løfta, Vestby, Sørumsand, Rotnes, Eidsvoll, Årnes, Flateby, Ytre enebakk, Maura, Togrenda, Aursmoen, Bjørkelangen, Teigebyen, Grønlund, Fagerstrand.

Buskeurd

Vi dekker også Buskerud i sin helhet: Drammen, Ringerike, Hole, Kongsberg, Flå, Nes, Gol, Hemsedal, Ål, Hol, Sigdal, Modum, Øvre Eiker, Nedre Eiker, Lier, Røyken, Hurum mm.

Vestfold

Tønsberg, Sandefjord, Horten, Larvik, Svelvik, Sande, Re, Færder.

Agder

Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Grimstad, Lindesnes, Arendal, Haukeli, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal, Farsund mm.

Vi leverer premium pergolaer med de beste garantiene i markedet.

Produsert for å vare i norsk klima.