Utecomfort AS (“vi”) tar personvern og sikkerhet alvorlig og derfor er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. Bruk av personopplysninger må følge personopplysningslovgivning. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med gjeldende regelverk om personvern. Les mer om hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan de håndteres.

1. Behandling av personopplysninger

Utecomfort AS samler inn personopplysninger, som navn, etternavn, navn på foretaket, e-postadresse, telefonnummer og betalingsinformasjon når du benytter våre tjenester, blant annet når du inngår en avtale, bestiller produkt eller tjeneste, legger igjen betalings-informasjon eller på en annen måte legger igjen personopplysninger hos oss. Personopplysninger for kunder og potensielle kunder lagres for følgende formål: Administrasjon rundt salg av Utecomfort AS sine produkter og tjenester, markedsføring og utarbeidelse av tilbud. I henhold til gjeldende databeskyttelsesforskrifter må det finnes juridisk støtte, et såkalt juridisk grunnlag, for at vår behandling av dine opplysninger skal være lovlig og nødvendig. Nedenfor er de juridiske grunnlagene vi benytter oss av.

2. Behanglingsgrunnlag

2.1. Gjennomføring av avtale Vi behandler kun nødvendige opplysninger for å identifisere deg som kunde for å håndtere og levere bestillinger i samsvar med avtalen din. 2.2. Rettslig forpliktelse Vi behandler dine opplysninger for å kunne oppfylle våre lovbestemte forpliktelser, f.eks. dine faktureringsopplysninger i henhold til bokføringsloven. 2.3. Interesseavveining – nødvendig for å ivareta legitime interesser Vi behandler dine opplysninger for å utvikle våre tjenester, prosesser og for å markedsføre våre produkter og tjenester direkte til deg. 2.4. Samtykke I enkelte tilfeller kan du gjennom abonnement på vår nettside ta del i våre nyhetsbrev og markedsføringsmateriell, eller gjennom webskjema sende inn din forespørsel på våre produkter og tjenester, eller under andre omstendigheter godkjenne at vi behandler dine opplysninger. Da samtykker du til at vi behandler dine opplysninger kun til det spesifiserte formålet. Vi bekrefter at vi ikke samler mer opplysninger enn det som er nødvendig for å dokumentere samtykke.

3. Hvem deler vi dine opplysninger med

3.1. Tjenesteleverandører Dette er eksterne selskaper som vi bruker til å hjelpe oss med å drive forretningene våre (f.eks. ordrebehandling, betalingstjenester, nettsidedrift, markedsundersøkelsesselskaper, supporttjenester, nettsideutvikling, dataanalyser osv). Tjenesteleverandører og deres utvalgte ansatte, har kun adgang til og bruker dine personlige opplysninger på våre vegne for de spesifikke oppgavene de har blitt bedt om å utføre, basert på våre instruksjoner, og er nødvendig for å holde dine personopplysninger konfidensielle og sikre. 3.2. Kredittrapporteringsbyråer/Inkassobyråer I den grad det er tillatt av gjeldene lov, er kredittrapporteringsbyråer og inkassobyråer eksterneselskaper som vi bruker for å få verifisert din kredittverdighet (spesielt for bestillinger som faktureres) eller for å inndrive utestående fakturaer. 3.3. Offentlige myndigheter Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.

4. Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Dine opplysninger lagres så lenge du har et kontraktsforhold eller forretningsforhold med oss, og så lenge det er nødvendig med hensyn til formålet med behandlingen. I de tilfellene det finnes lovkrav om å lagre opplysninger over en lengre periode, følger vi slike lover. Opplysninger som utgjør et fakturaunderlag sparer vi i fem år i henhold til bokføringsloven.

5. Dine rettigheter

5.1. Rett til informasjon om behandling av personopplysninger Alle personer som ønsker informasjon om hvilke personopplysninger Utecomfort AS lagrer om den aktuelle personen, har i henhold til gjeldende lov rett til å få disse opplysningene, uansett hvordan de samles inn. En slik melding kan inneholde informasjon om hvor vi har fått personopplysningene fra, mottakerne eller kategoriene av mottakere som personopplysningene deles med og formålet med behandlingen av personopplysninger. 5.2. Rett til innsyn Du kan spørre Utecomfort AS om hvordan opplysningene om deg behandles og du kan be om å få vite hvilke opplysninger vi har lagret. Forespørselen må gjøres hos Utecomfort AS via e-post: info@utecomfort.no. 5.3. Rett til retting Vi har et ansvar for at de opplysningene vi behandler er korrekte. Hvis du, som spørsmålsstiller, oppdager at noen opplysninger er feilaktige, har du rett til å kreve korrigering av dem. Du må kunne sannsynliggjøre at opplysningene er uriktige og hva som er korrekt. Forespørselen må gjøres hos Utecomfort AS via e-post: info@utecomfort.no. Vi skal umiddelbart avgjøre om forespørselen er berettiget og ta de nødvendige tiltakene, samt informere deg som spørsmålsstiller om hvordan korrigeringen håndteres. 5.4. Rett til sletting Dine opplysninger lagres så lenge du er kunde hos oss, og deretter slettes så snart som mulig, om ingen annen gjeldende lov angir noe annet. Faktureringsinformasjon og fakturaunderlag lagres så lenge det er pålagt ved lov, f.eks. bokføringsloven. 5.5. Rett til begrensning Retten til begrensning gjelder når du anser at opplysningene er feilaktige og ber om korrigering. I slike tilfeller kan du be om at behandlingen av opplysningene begrenses mens opplysningene blir korrigert. Når behandlingen av personopplysninger er begrenset, skal vi lagre opplysningene, men ikke bruke dem til noe uten ditt samtykke. Rett til begrensning gjelder fra og med den 1.juli 2018. 5.6. Dine rettigheter I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning (GDPR, personopplysningsloven) har du blant annet rett til å protestere mot behandling av dine personopplysninger, samt rett til dataportabilitet. Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke tilbake samtykket. Dersom du mener at Utecomfort AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til oss på info@utecomfort.no eller den aktuelle tilsynsmyndigheten. 5.7. Tilbaketrekking av samtykke Du har også rett til når som helst å trekke tilbake et gitt samtykke om behandling av person-opplysninger uten negative konsekvenser.

6. Policy for håndtering av e-postadresser

Utecomfort AS respekterer din personlige integritet. For informasjons- og nyhetsbrev via e-post gjelder følgende for håndtering av abonnementers e-postadresser og øvrig informasjon. Våre abonnenters e-postadresser kommer under ingen omstendigheter til å bli solgt eller leid ut til en annen part. Utsendelser håndteres på en slik måte at e-postadressen ikke blir tilgengelig for andre enn aktuell mottaker. Anledningen til at vi samler inn våre kunders epostadresser, navn, telefonnummer er kun for å forbedre informasjons- og kommunikasjonstjenesten og gjøre den mer relevant og personlig. Om du ikke vil dette respekterer vi selvfølgelig det. Våre abonnenter kan enkelt melde seg av vår e-posttjeneste. Dette kan du gjøre gjennom å klikke på linken for avregistrering som finnes i alle e-postutsendelser fra Utecomfort AS. Linken finner du i den nederste delen av alle eposter som sendes til deg fra oss. Etter dette kommer du ikke til å få e-poster fra oss, om du ikke selv oppgir e-postadressen din igjen. Om du har spørsmål rundt e-posttjenesten utover dette er du velkommen til å sende oss en e-post på info@utecomfort.no.

7. Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

For å holde de personopplysningene vi behandler trygt, har vi tatt flere sikkerhetstiltak. Vi bruker lukket system på ekstern server med høyest mulig grad av sikkerhet. Tjenesten kjøpes av ekstern, velrenommert tjenesteleverandør av datatjenester. Antivirus benyttes på alle arbeidsmaskiner, e-post og server.

8. Endringer/Oppdateringer

Vi vil oppdatere denne erklæringen, dersom vi endrer den måten vi behandler dine personlige opplysninger. Vi forbeholder oss retten til å foreta endringer i vår praksis og i denne erklæringen til enhver tid i samsvar med GDPR.

9. Informasjonskapsler (‘’Cookies’’)

Utecomfort AS nettside bruker informasjonskapsler, som er små tekstfiler som nettsiden lagrer på brukerens datamaskin. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger, men hjelper deg blant annet med å lagre valg du tidligere har gjort på nettsiden. De hjelper også til ved kjøp av ulike produkter og tjenester. Ved hjelp av informasjonskapsler blir ditt besøk hos oss raskere og mer effektivt. Informasjonskapsler brukes også til statistikkovervåkning. De fleste informasjonskapsler blir fjernet automatisk når du forlater nettsiden, utenom de som brukes til statistikk. Dette ligger igjen for å hjelpe oss til neste gang du besøker nettsiden vår. Vi bruker følgende informasjonskapsler:

Kategori Navn Tid Mål
Nødvendige tekniske informasjonskapsler wordpress_test_cookie Ved å lukke nettstedet Brukes til å sjekke om nettleseren støtter informasjonskapsler. Kaken lagrer ingen personlig informasjon.
Statistisk informasjonskapsler _ga 2 år Kaken samler informasjon om forbrukeradferd på nettstedet og brukes til å lagre statistisk informasjon.
_gat 1 minutt Brukes til å begrense antall spørsmål som skal sendes.
_gid 24 timer Brukes til å skille mellom besøkende på nettstedet.
IDE 1 år Annonsering på Internett.