Biopeis: Miljøvennlig oppvarmingskilde

Miljøvennlig biopeis - Utecomfort As

Bio-peiser har blitt svært populære blant moderne husholdninger og spesielt innen utendørsområder. Det gir en god følelse å ta et miljøvennlig valg, og er kanskje derfor flere sverger til å nyte varmen og lyset fra biopeiser utendørs.

Men – Hva er biopeiser laget av? Jo, Bio-peiser er laget av fornybare materialer, slik som trepiller og bioetanol, og produserer dermed ingen skadelige stoffer eller røyk når de brenner.

Dersom du er opptatt av miljøet har du muligheten til å det ned i valget om hvordan du ønsker å varme opp uteområdet.

Miljø og oppvarming

Bio-peiser kan være en fremragende kilde til varme for utendørsområder, spesielt om kvelden når temperaturen faller.

De gir en hyggelig atmosfære, samtidig som de fungerer som et samlingspunkt for gjester. Det unike med Bio-peiser sett opp mot mange tradisjonelle peiser er at de kan plasseres nesten hvor som helst.

Fra å være integrert i en pergola til å stå fritt på en terrasse eller i hagen. Skal du sette opp en utendørs kjøkkenløsning i den andre enden av arealet vil du kunne gjøre et miljøbevisst valg der og.

Biopeis design

Bio-peiser kommer i en ulike stiler og design, fra moderne og minimalistiske peiser, til mer tradisjonelle varianter.

Du finner de i alle mulige materialer som er laget for å tåle elementene, slik som; rustfritt stål og aluminium, til teksturerte materialer som stein og murstein.

Dersom du vil skjerme uteplassen mer for elementene kan kanskje et pergola-tak hjelpe deg med dette.

Moderne interiør og utendørs møblering

Innenfor interiør og utendørs møblering har moderne pergoler, utendørs kjøkken og bio-peiser blitt populære valg for hagemennesker verden over.

Moderne løsninger for pergola gir deg muligheten til å nyte utendørs område året rundt, samtidig som de gir deg unik touch av stil og komfort.

Trykk her for å lese mer om moderne pergola.

Uansett hva slags design eller stil du velger, kan du være sikker på at du vil få en opplevelse du aldri vil glemme.

Ofte stilte spørsmål og svar om miljøvennlig biopeis

Her er ofte stilte spørsmål og svar om miljøvennlig biopeis. Finner du ikke det du leter etter, kan du gjerne ta kontakt med oss her!

Er biopeiser virkelig miljøvennlige?

Ja, biopeiser er miljøvennlige peiser som ikke bruker fossilt brensel eller brenner ved. Biopeiser brenner bioetanol, som er en fornybar ressurs og forholdsvis ren kilde til energi.

Hvordan fungerer en biopeis?

En biopeis fungerer ved å forbrenne bioetanol, som er en type alkohol laget av biologisk materiale som mais, sukker eller poteter. Bioetanol forbrenner og avgir varme, vanndamp og karbondioksid, som er mye mindre skadelig for miljøet enn utslippene fra fossile brensler.

Hva er fordeler og ulemper ved å velge en biopeis?

Fordelene ved å velge en biopeis inkluderer at den er enkel å installere, krever ikke pipeløp eller ventilasjon, og produserer varme og en koselig atmosfære uten røyk eller sot.Ulempene ved å velge en biopeis kan være at bioetanol er kostbart, og at biopeisen gjerne ikke skaper samme lyder som en tradisjonell peis.Mange biopeis-eksperter er også uenig i hvorvidt en biopeis varmer mer enn en tradisjonell peis. Dette er antageligvis grunnet de store variasjonene mellom ulike peiser, brennstoff, rom, klima og andre faktorer som spiller inn.

Er biopeiser trygge å bruke?

Ja, biopeiser er trygge å bruke, så lenge de brukes i henhold til anbefalte instruksjoner i manualen. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at bioetanol er en brannfarlig væske, så det er viktig å håndtere det forsiktig og holde det utenfor rekkevidde for barn, kjæledyr, brennbart materiale og levende lys.