Utvendig solskjerming

utvendig solskjerming

Guide til utvendig solskjerming

Å velge utvendig solskjerming gir deg ikke bare en sterk beskyttelse mot de ulike elementene.

I Norge er det store forskjeller på solsyklusen utifra hvor du bor. Enkelte årstider kan det bli så varmt at du ønsker å blokkere solen før energien når innsiden av hjemmet. Utendørs solskjerming vil hjelpe til med å redusere strømkostnader og holde inneklimaet behagelig på alle årstider.

Er det mye vind og veldig kalt der du bor kan en gjennomført løsning møte behovet ditt der også. Ved valg av løsning er det imidlertid viktig å ta for seg hva utfordringen egentlig er og hvilke prioriteter du faktisk har.

Vi vet når solen går opp og ned under de ulike årstidene på tvers av alle deler av landet. Slippes det inn mye sollys om sommeren? Blir det for mørkt med gardiner om vinteren? Er du lei av å putle med innvendige gardiner i det hele tatt? Vil du begrense innsyn uten å miste utsikten?

Det finnes et oppsett for alle behov. Derfor er det viktig å reflektere for å finne ut hvilken løsning som passer deg.

Vi opplever at dette i stor grad handler om smak og behag. Design er en viktig faktor for oss og vi leverer derfor i all hovedsak utvendig solskjærming.

Det er også mange værmessige variabler å ta hensyn til. Helt nord titter solen opp kun noen få timer i store deler av vinterhalvåret, mens om sommeren går solen knapt ned i det hele tatt.

Du kan forbedre inneklima ved å blokkere varmen fra solen, lyset, UV stråler, samtidig som du regulerer ventilasjonen. Det finnes løsninger som gjør at du kun blokkerer UV lyset også.

Utvendig solskjerming holder styr på lysfordelingen og gjør slik at man ikke blir blendet på innsiden. Det kan løsningen gjøre uten å påvirke inneklima med tanke på ventilasjon. Persienner, til eksempel, kan heves om vinteren og når det er skyer på himmelen. Avhengig av behov, regulerer man det slik at dagslys slippes inn der du ønsker når du ønsker det. I dag kan alt kan fjernstyres innenfra, både manuelt eller med automatisk med motor. Det vil i all hovedsak se estetisk fint ut fra utsiden. Det tar heller ikke opp unødvendig fysisk eller visuell plass på innsiden. Utvendig solskjerming bidrar effektivt til å skape et komfortabelt inneklima på solfylte dager. I motsetning til innvendig solskjerming, stanser de uønsket stråling før den kommer inn i boligen. Dette er en passiv prosess og er dermed vennlig mot miljøet. Om det er lagt opp en profesjonell og solid innfestning blir dette en varig, og lønnsom investering. Utecomfort hjelper deg å finne den perfekte løsningen for ditt klima.

 

Markiser

Markiser er veldig vanlig på trandisjonelle hus. Vindusmarkisene kan være fine å se på, men kan de i det hele tatt måle seg med utvendig solskjerming? Når duken er nede ser du faktisk ingenting og utsikten din er helt borte. Det finnes såklart noen få som har dette som mål med hele oppsettet, men her i Norge har vi stortsett en grei utsikt som man ønsker å nyte. Spesielt når det er fint vær ute. Sett fra utsiden vil en vindusmarkise være et stykke fra veggen. På verandaer og terasser er det ikke for uvanlig at barn løper inn i bærearmene. En utendørs markise er mest effektiv til en ting og det er å samle på nedbør, støv, og pollen. Den må alltid tørkes før du trekker den inn. De kan fange vind på begge sider og blafre fra morgen til kveld. Spesielt i værutsatte områder. Vi vil absolutt anbefale deg å se etter andre alternativer enn vindusmarkiser.

Terassemarkiser er så klart et godt alternativ da de har beskyttet bærearmene. Persienner har noen viktige egenskaper. Du kan justere mengden solstråler du vil skal slippe gjennom når systemet er kjørt helt eller delvis ned, samt endre retning på strålene. Samme egenskap gjør at du om ønskelig kan blokkere alt innsyn. Dette er unike egenskaper som bør vurderes opp mot behovet. Skal du sitte bak en pcskjerm på innsiden, eller er du plaget med innsyn? Isåfall kan persienner være et godt alternativ. Lameller samler støv og krever jevnlig vedlikehold for å holde seg pene. Bytting av ødelagte lameller er ofte vanskelig. Stort sett må systemet erstattes. Derfor kan det bli meget dyrt med en fotball eller to som kommer susende i full fart. Lamellene begynner ofte å vibrere. Dette bråket høres også på innsiden. Uansett posisjon på lamellene begrenser de utsikten. I vertikal posisjon har du 0 uttsyn. Gå gjerne for persienner, men la det være et bevisst valg.

 

Solskjerming typer

Solskjerming screen finnes i 2 typer. Fritthengende (duken henger løst på sidene) og Zip (glidelås-mekanisme på hver side av duken). Screen fungerer generelt sett godt til solskjerming på dager med lite vind da screenduken er den samme som på en Zipscreen. Fordelen med en Zip screen kommer derimot frem når det er god bevegelse i luften rundt systemet. Duken er festet på alle fire kanter og vinden opplever store problemer med å skape problemer. Blafringen er marginal. Denne mekanismen består av få komponenter, noe som gjør den mer kompakt. System på hele 22kvm kan dermed tåle svært sterk vind. Den tar liten plass høydemessig, og er monterbar i de fleste tilfeller. Klærne dine hekter seg ikke fast når du kommer borti eller skraper deg opp på sideskinner, og andre utstikkende deler av tradisjonelle screens. Denne duken samler lite støv og er enkel å holde ren, og siden den sitter såpass tett på fasaden vil ikke vinden få et bra tak. Ikke fortell dette til et barn som spiller fotball, men kommer det en fotball er det nok fleksibilitet i duk og system til å sende ballen i retur. Den beskytter både systemet i seg selv og vinduet bak. Du bevarer utsikten uansett posisjon på duken. Det finnes et hav av screenduk- alternativer du kan velge mellom. Alt avhenger av hva målet med skjermingen er.

 

Screens

Screens er en moderne variant av persienner som er sammensatt av en perforert solskjermingsduk som er god til å hindre innsyn utenfra, samtidig som du kan se ut. De utvendige solskjermingsløsningene har et vakkert og elegant uttrykk, og blir som en naturlig del av fasaden. Ønsker du solskjerming som en integrert de lav vinduet kan du velge integrerte screens. Motorkassen er skjult I fasaden og I aktivert tilstand tåler duken vindstyrker opp mot sterk storm.

Screen har eksistert i markedet i nesten 30 år, men det er først I nyere tid det er blitt det mest populære utvendige solskjermingsproduktet. Her er noen av grunnene til hvorfor er det blitt slik.

 

1. Vedlikehold er enkelt

Dette produktet krever minst vedlikehold. Litt spyling i ny og ne for å bli kvitt snusk.

 

2. Moderne og elegant

En Screen blir som en naturlig del av fasaden. Den dominerer ikke blikkfanget og oppleves som ren, delikat og moderne.

 

3. Er skikket for vind og vær

Det finnes ikke et annet produkt som tåler like sterk vind som en screen. Det finnes såklart forskjellige varianter. Bor du langs kysten har vi løsninger som tåler sterk storm.

 

4. Beholder utsikten og begrenser innsikten

Siden denne duken er perforert kan du bevare utsikten selvom duken er nede. Screenen reduserer også innsynet avhengig av dagslyset og dukvalget.

 

5. Slipper inn dagslys

Med varmen ute kan du allikevel slippe inn litt behagelig lys på solfylte dager.

 

6. Energieffektiv

Screen er den mest effektive formen for solskjerming. Hele 80-96% av varmen holdes ute dersom du velger denne formen for utvendig solskjerming. På vinterstid bidrar den faktisk litt med å holde varmen inne da den regulerer luftstrømmen rundt vinduene.

 

Zip Screen gir deg ekstra luksus

Her har duken og sideskinnene zip-mekanisme på begge sider. De lukkes når duken føres ned. Mekanismen gjør at det ikke blir noen glipp på sidene. Det er hovedårsaken til at den tåler vær opp til 40 m/s. De blir levert I et stort utvalg av farger og passer til de fleste bygg og vinduer, samt alle typer klima. Den har et elegant uttrykk som du garantert blir fornøyd med. Hva koster solskjerming? Ta kontakt med oss I dag for å få et tilbud.

 

Hva koster solskjermning?

Utecomfort tilbyr moderne løsninger innen solskjerming. Ta gjerne kontakt for å finne ut hvilken løsning som passer ditt behov. Dersom du allerede har tatt mål og vurdert behovet kan vi gi deg et tilbud.