Duk til pergola

pergola duk

En pergola er en form for terrassetak der du kan oppholde deg utendørs uavhengig av vær og vind. Det finnes flere alternativer takløsninger som kan benyttes om du skal bygge en pergola.

Denne artikkelen tar for seg duk som tak til pergola. Du kan også lese denne guiden om pergola tak som tar for seg flere typer.

Du kan blant annet benytte en motorisert pergola der en praktisk duk gjør det mulig å regulere taket etter forholdene. Om du ikke ønsker å benytte duk som takløsning kan du med fordel også benytte lameller.

Pergola er ofte terrasseordning med en byggestil som i utgangspunktet ble bygget med inspirasjon fra Italia. Stadig flere nordmenn ferierer i utlandet hvert år og henter gjerne inspirasjon fra utlandet når de skal bygge sin egen hage.

Norske pergolaer bygges gjerne for at du skal kunne glede deg over mer tid utendørs uavhengig av årstid. En pergola som er tilpasset norske forhold bygges gjerne i solide og funksjonelle materialer slik at den bevare kvaliteten i forhold til norske værforhold.

Motorisert pergola med duk

Om du skal bygge en pergola er gjerne det beste alternativet en motorisert pergola med duk. En duk vil skjerme for både sterkt sollys og ikke minst regn om dette er nødvendig. På denne måten kan du sitte utendørs uavhengig av hvilke værforhold det er ute.

Med en god varmeovn kan du benytte din pergola på vinterstid også. Med en spesialdesignet og tilrettelagt uteplass kan du nyte gode dager i uterommet hele året. Ved bruk av en motorisert pergola kan du designe og konstruere din pergola slik det passer best for deg. Gode takkonstruksjoner gjør det enkelt å designe din egne pergola slik du ønsker.

Du skaper enkelt en uteplass som kan nytes uavhengig av årstid. Om du velger et duktak vil du effektivt få et uttrykk som gir deg den stemningen du er på jakt etter uavhengig av hvilke lysforhold det er utendørs.

Spennende og tidløs design

Du oppnår lett en tidløs og spennende design ved å benytte en motorisert pergola i din takterrasse. Med riktig design skaper du det uttrykket du selv ønsker om du skal invitere venner og familie på grillfest. En motorisert pergola med duktak kan monteres både alene og mot en vegg.

Med et solid rammeverk er du sikret en kvalitet som både er værbestandig og miljøvennlig. Rammeverket er designet slik at du ikke kan se tegn til bruk av monteringsprodukter som blant annet skruer og bindepunkter.

En motorisert pergola med duktak er designet slik at den effektivt dreneres ved at vannet transporteres ved bru k av hele fire takrenner. Om solen kommer frem kan du enkelt slippe sollyset inn ved å regulere duktaket ved å trekke det inn eller ut.

Ved å benytte duk til pergola vil du får en takløsning som både fleksible og funksjonelle med tanke på regulering av en fjernkontroll. Duktaket innehar solide sidekanter som gjør at du kan være utendørs selv ved dårlige norske værforhold.

En pergola med duk er skreddersydd dine mål

En duk til pergolaen din gir deg mange ulike løsninger i forhold til både design og funksjonalitet. En pergola med duk er skreddersydd dine mål og behov. Du vil finne en duk som passer uavhengig av hvilke mål du har på din pergola.
Du kan kombinere flere moduler slik at denne takløsningen blir tilpasset din pergola perfekt. Det er fult mulig å tilpasse pergola med duk til både glassdører og andre funksjoner som kna installeres i rammeverket.

Du kan regulere din pergola med duk i forhold til naturlige lysforhold. Det er derfor viktig at du vurdere hvilken form for pergola takløsning som passer best for deg med tanke på utvendig sollys. For å kontrollere lyssettingen bedre kan du med fordel montere led-lys i rammeverket. Du kan kontrollere både duk og lys med en fjernkontroll.

Duk til pergola tilfredsstiller dine forventninger

En motorisert taksløsning med duk er en god løsning om du ønsker å ha muligheten til å regulere både lys og tak etter norske værforhold. Dette er et godt alternativ om du ønsker et foldetak til din pergola.

Om du velger en løsning med motorisert tak til din pergola vil du få et tak som er enkelt å vedlikeholde.

Skulle du være i tvil om duk er et passende alternativ til deg kan du også vurdere lamelltak med aluminium eller pergolamarkiser.