Bygge pergola

bygge pergola

Bygge pergola

Pergola er en funksjonell terrasseløsning som mange nordmann foretrekker å bygge i dag. Dette er en terrasselsøning som gjør det mulig å tilbringe tid utendørs uavhengig av vær og vind. Om du velger å bygge en pergola takterrasse vil du oppleve at din hage blir et hyggeligere sted å oppholde seg.

Med utgangspunkt i en vanlig terrasse bygger du enkelt en ramme som kan skjerme for norske værforhold uavhengig av om det er sommer eller vinter. Det å bygge pergola er ikke så vanskelig som det mange gjerne antar. Først og fremt er det viktig å finne frem til den designen som du gjerne ønsker skal sette sitt preg på din pergola.

Vil du bygge en moderne pergola, kanskje? Da kan du lese mer og få inspirasjon for design av moderne pergola.

Deretter er det vesentlig å finne frem til hvilke kostnader på pergolaen som du kan leve med. Din pergola kan bygges på mange måter og bygge kostnadene kan reguleres i forhold til hvilke materialer som du ønsker å bruke.

 

Med inspirasjon Italia

Mange nordmenn benytter i dag sin ferie på å feriere i utlandet. Dette er derfor ikke rart at nordmenn fleste henter inspirasjon fra utlandet når de skal bygge bolig og hage hjemme i Norge. Den pergolaen vi kjenner i dag er først og fremst bygget med inspirasjon fra Italia.

Italienerne benytter gjerne en pergola for å oppnå skygge for sterkt sollys. Du kan derfor finne ulike former for pergola takterrasse i både parker, hager og nær offentlige bygninger. Den italienske pergolaen er gjerne dekket med grønne klatreplanter både med og uten blomster. I Norge bygger vi gjerne en pergola for å få muligheten til å tilbringe mer tid utendørs enn før.

Med et rammeverk i tre er det ikke store kostnader som er nødvendig for å bygge pergola i ditt eget uteområde. I tillegg til et rammeverk bygger vi gjerne inn den norske varianten av pergolaen med ulike materialer som tre, betong og glass.

 

Bygg din pergola selv

Du kan bygge din egen pergola med et godt resultat som garantert vil tilfredsstille dine forventninger. Før du begynner å bygge er det smart å levere inn en byggesøknad om dette er nødvendig. Dette for å få bekreftet at dine byggeplaner er godkjent av både naboer og kommune.

Det anbefales at du tar kontakt med en arkitekt før du begynner å bygge pergola. Ved å motta gode råd fra fagfolk vil du sikre et godt og langvarig resultat som du kan leve med over lengre tid. Ved å ta hensyn til ulike variasjoner i forhold til din bolig og tomt vil du oppnå det beste resultatet. Naturlige lysforhold kan eksempelvis utnyttes godt.

Det kan derfor være en fordel å ta hensyn til naturlige forhold på tomten før du begynner å bygge pergola. Det er også viktig å vurdere hvilke materialer som skal benyttes i forhold til hvilke materialer som allerede finnes på tomten. Du vil oppnå et godt resultat om din pergola designes i forhold til utseende på din bolig.

 

Tidløst og funksjonelt design

Du kan bygge en pergola med utgangspunkt i mange ulike design og materialer. Det er også viktig å ta hensyn til pergolaens funksjonelle egenskaper i forhold til hage og bolig. Det tilbys en rekke praktiske løsninger på markedet i dag. Du kan blant annet velge å benytte materialer som betong, glass og treverk for å oppnå det beste resultatet.

Det er i dag moderne å blande ulike materialer for å oppnå et tidløst design. Videre er det viktig å bygge inn din pergola med tanke på norske værforhold. Det er derfor mange som velger å benytte funksjonelle takløsninger som motoriserte pergolaer. Dette er takløsninger som gjør det mulig å regulere taket i forhold til værforhold.

Du kan her velge mellom motoriserte lamelltak, foldetak eller pergolamarkiser. Motoriserte pergolaer tilpasses din pergola og leveres med fjernkontroll slik at du enkelt kan regulere din takterrasse i forhold til vær og vind.

 

Bygg pergola i din egen hage

Om du velger å bygge pergola i din egen hage vil du raskt oppleve hvilke fordeler denne løsningen gir. Du finner raskt din inspirasjon til en pergola som du selv kan bygge i din egen hage. En pergola takterrasse er gjerne løsningen om du ønsker å tilbringe mer tid utendørs uavhengig av om det er sommer eller vinter.