Pergola

Nå har høsten definitivt ankommet, og luften er crispy og klar. Tur-sesongen har for alvor startet, og Ola Nordmann er nå ute med sekk på ryggen med aromatisk kaffe og en blings med brunost.

Vi nordboere elsker å være utendørs. Det finnes jo ingenting slikt som dårlig vær…. Høstmørket sniker seg sakte på, morgenen er ikke lenger gryende og kveldene blir mer og mer dunkle.

Men høsten er også fantastisk. Solen varmer fortsatt godt når den får mulighet, og fargespillet i naturen er vakkert og imponerende.

Så hva trenger du for å kunne nyte å være utendørs bare litt til? En vindtett krok med pledd og kanskje en varmelampe som gir en god og lun følelse selv og vinden biter.

En pergola er rammen rundt en hyggelig utekveld i hagen, uansett vær. Pergolaer er fortsatt ganske nytt i Norge, men en mulighet stadig flere får opp øynene for.

Men hva er nå egentlig en pergola?

En pergola kan være så mangt, det har du sikkert sett i Italia, Frankrike og Spania. Pergolaen som hever norske hager til tempererte oaser, er solide og godt utrustede installasjoner.

Per definisjon er det en konstruksjon med fire slanke ben av aluminium. De av aluminium har en rekke fordeler, og er laget for å vare lenge og tåler godt vårt norske klima. Taket kan være tett eller i åpen posisjon, noe som gjør at pergolaen blir funksjonell i de fleste type vær.

Er det en varm sommerdag hvor man trenger et sted og slappe av eller ha et måltid i skyggen, kan lamellene tiltes åpne, slik at man får sirkulasjon i luften, og fortsatt har skygge. Skulle det komme en skur, kan man enkelt lukke taket med fjernkontrollen, og man slipper og redde puter og maten fra regnværet, og kan rolig fortsette det man holdt på med.

Når høsten kommer, melder det seg litt andre behov. Da trenger vi et sted hvor vi har tak som beskytter mot både vind og regn, og et sted hvor vi kan kose oss.

For å gjøre pergolaen ekstra lun, kan man også sette på vegger. Vi har flere varianter og velge mellom, så du kan finne det utrykket og produktet som passer til deg.

Du kan for eksempel få screens i ønsket farge. De skyves opp og ned ved hjelp av samme fjernkontroll, og beskytter mot vind og regn.

Glasskyvedører er et alternativ dersom man ikke ønsker å blokkere utsikten, men fortsatt ha mulighet til å stenge været ute.

Vi har også flere spennende alternativer til å lukke sidene.

En liten heads-up; Dersom du drømmer om en pergola til din terrasse eller din hage, om du ser for deg å bruke den allerede fra våren, for en pergola forlenger sesongen i begge ender, så tenk på å bestille nå.

Leveringstiden varierer noe i et litt ustabilt marked, og det er helt klart en fordel ved å sikre seg en pergola allerede i dag for sesongen 2022.

5 grunner til å ha pergola i hagen

  • Du trenger aldri å avlyse hagefesten
  • Du kan flytte hjemmekontoret ut
  • Du slipper å installere selv. Sertifiserte montører tar seg av jobben
  • Det trenger minimalt med vedlikehold
  • Vanntett, men kan åpnes om man trenger sirkulasjon i luften.